Aanschaf kitten

Onze kittens mogen vanaf 14 weken leeftijd naar hun nieuwe eigenaren.

  • ze zijn dan drie keer ontwormd,
  • twee keer preventief ontvlooid,
  • twee keer (dus volledig) geënt.
  • Een castratie/sterilisatie kan tegen meerkosten overlegd worden.

In feite hebben wij geen zware eisen waaraan een nieuwe eigenaar moet voldoen, indien men in aanmerking wilt komen voor een kitten van ons. Natuurlijk moet men geïnteresseerd zijn in het wel en wee van het kitten en dus het liefst een aantal keer komen kijken (dit mag vanaf de leeftijd van 3 à 4 weken). Op deze manier kunnen wij en het kitten kennis met jullie/jou maken, zodat we goed kunnen zien of een uitgekozen kitten past. En onze indruk moet natuurlijk ook positief zijn. Je bent absoluut niet verplicht om na een bezoek aan ons een kitten te kopen. Het kan best zijn dat de kittens (of misschien wij) je niet bevallen. Let er op dat kittens niet snappen dat jij specifiek voor dat ene kitten op bezoek komt. Dus het kan best zijn dat het kitten niet direct enthousiast naar je toe rent (dit gebeurt overigens soms wel).

Wij exporteren onze kittens ook naar het buitenland. Dan is het helemaal belangrijk voor ons dat wij goed contact met de toekomstige eigenaar hebben. Wij hebben inmiddels (meerdere) kittens in België, Zweden, Engeland, Amerika, Brazilië en Japan wonen. Twee van de kittens in Amerika hebben wij zelf weggebracht, na twee en een half jaar intensief e-mailcontact. De kittens die naar Zweden, Engeland en Brazilië verhuisd zijn, zijn door hun nieuwe eigenaren zelf bij ons opgehaald. Het kitten dat naar Japan verhuisd is en één van de kittens in Amerika hebben alleen met een vliegtuig gereisd. Dit heeft niet onze voorkeur, maar soms lukt het voor beide partijen niet om het kitten op zijn/haar reis te begeleiden.

Wanneer wij kittens hebben die beschikbaar zijn, zal dat aangegeven zijn met “beschikbaar”. Neem je dan contact met ons op dan komt er een “voorlopige optie” op een kitten te staan. Ben je daarna komen kijken, dan komt er een “optie” op het kitten te staan. Weet je daarna zeker dat je het kitten een goed huis wilt bieden, dan is het kitten “besproken”. 

Wij hebben besloten om vanaf heden voor al onze kittens een aanbetaling te vragen. Nadat wij de afgelopen jaren vaker aan het lijntje gehouden zijn door mensen, die ons wekenlang een kitten vast lieten houden en dan nooit meer van zich lieten horen, zijn wij tot deze beslissing gekomen. Wij vragen ongeveer 1/3 van de verkoopprijs als aanbetaling. Wanneer een kitten naar het buitenland zal verhuizen, geldt dit ook. Daarnaast kunnen er ook nog extra kosten bijkomen voor de verhuizing naar het buitenland. Wanneer daar sprake van is, zullen wij altijd eerst goed uitzoeken wat de extra kosten zijn. Een aanbetaling zal in beginsel niet retourneerbaar zijn, tenzij wij van verkoop afzien of het kitten niet meer beschikbaar is voor verkoop. Wanneer er een aanbetaling ontvangen is, zal de status van het kitten sowieso veranderen in “besproken”. De aanbetaling gaat pas gelden als je op bezoek geweest bent om te kijken. Bij een ‘voorlopige optie’ houden we een kitten alleen vast als er op korte termijn een afspraak gemaakt kan worden.

Wij drijven geen koehandel. Dus als wij een prijs melden, zal daar niks van af gaan, tenzij wij het zelf aangeven. Indien je al eens een kitten bij ons gekocht hebt of wanneer je twee kittens bij ons koopt, zullen wij zelf een korting aanbieden. 

We begrijpen dat je in je zoektocht naar een lieve huisgenoot misschien bij meerdere catteries gaat kijken. Dit vinden wij geen probleem. Alleen willen wij (en de andere fokkers) niet dat je op 1 dag verschillende catteries bekijkt. Wie weet wat je oppikt (qua besmettelijke ziektes voor de katten) en onbedoeld naar verschillende catteries meeneemt.

In onze cattery worden voornamelijk de volgende kleuren gefokt:

Brits Korthaar: Blauw, Lilac, Black Silver Tabby en Black Golden Tabby. Soms zullen we ook wel eens andere kleuren tegenkomen in nestjes, maar wij richten ons voornamelijk op de voorgenoemde kleuren.

Selkirk Rex: Omdat het ras nog relatief jong is, is het niet eenvoudig om al specifiek op kleur te fokken. Ons doel is om op termijn in de effen varianten te gaan fokken (met name blauw, lilac en chocolate).